algemeen

retourneren

levering

bestellen

betalen

maattabel

studenten

we is me

app

contact

RETOURNEREN

 

Antwoorden

Hoe kan ik retourneren?

Mocht je niet tevreden zijn met een artikel, dan kun je het binnen 14 dagen na ontvangst aangeven dat je van de koop afziet. Na deze melding heb je nog 14 dagen om het artikel kosteloos terug te sturen.. Indien producten verder zijn gebruikt dan nodig om de aard, kenmerken en werking van het product te beoordelen (is het product gedragen) dan kunnen wij de waardevermindering aan je doorberekenen. Wij raden je aan vóór het retourneren je retour online aan te melden op www.wefashion.nl/retour, dit bevordert een spoedige afhandeling.

Op het moment dat je retour is verwerkt ontvang je een retourbevestiging. De terugbetaling gebeurt zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding (doorgaans binnen 1 week). Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij het artikel hebben ontvangen of totdat je aantoont het te hebben verzonden.

Gratis retour via het postkantoor of PostNL servicepunt

  1. Meld je retour aan op www.wefashion.nl/retour.
  2. Bij iedere bestelling wordt een retourformulier en een retoursticker geleverd. Vul het retournummer in op je retourformulier en voeg deze toe aan het pakket dat je retour wilt sturen. Het retournummer ontvang je in de bevestigingsmail na het online aanmelden van je retour.
  3. Plak de retoursticker op je pakket.
  4. Geef je pakket af op het postkantoor of PostNL servicepunt en geef bij de laatste aan dat het een retourzending van WE Fashion betreft.
  5. Bewaar het verzendbewijs goed.

Je mag ook kiezen voor een andere vervoerder dan PostNL, maar in dat geval zijn de verzendkosten voor eigen rekening.

Voorwaarden

De geleverde goederen mogen alleen ter controle - bijvoorbeeld om te passen - gebruikt worden en moeten met aangehecht etiket worden teruggestuurd (indien redelijkerwijs mogelijk). Als er waardevermindering optreedt omdat een artikel meerdere keren is gebruikt, dan mogen wij hiervoor een vergoeding eisen. Is er schade aan het product ontstaan, dan ben je zelf voor deze waardevermindering aansprakelijk. Wanneer het artikel bij ons binnengekomen is en goed is verwerkt, ontvang je een retourbevestiging die je hiervan op de hoogte stelt. In het geval je meerdere bestellingen hebt geplaatst: het is helaas niet mogelijk om artikelen vanuit verschillende bestellingen te combineren tot één retourzending.

Retour via een WE winkel

Je kunt je online aankopen van wefashion.com ook terugbrengen in één van de WE winkels. Hiervoor gelden dezelfde regels als het retour zenden via postkantoor of PostNL servicepunt. Neem hiervoor naast het artikel ook de verzendbevestiging e-mail en retourformulier mee naar de winkel.

Let op: Bestellingen gedaan met Afterpay kunnen niet in de winkel worden teruggebracht of geruild; deze kunnen alleen teruggestuurd worden naar ons retouradres via het retourformulier en de retoursticker.

Herroepingsrecht:

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen nadat je het artikel hebt ontvangen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Gebruik hiervoor het retourformulier of klik hier om het modelformulier voor herroepingsrecht te downloaden.

Terug naar boven

Tot hoe lang kan ik een online bestelling retourneren?

Je kunt je bestelling tot 14 dagen nadat je de overeenkomst hebt herroepen aan ons terugsturen.

Terug naar boven

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren? 

Als een artikel je niet past of bevalt, kun je alle ongedragen artikelen met de labels er nog aan vast (indien redelijkerwijs mogelijk) probleemloos en gratis naar ons terugsturen. Is er schade aan het product ontstaan, dan ben je zelf voor deze waardevermindering aansprakelijk.

Terug naar boven

Waar kan ik mijn te retourneren artikelen naartoe sturen? 

WE Fashion
o.v.v. webshop retouren
Antwoordnummer 56020
3506 VB Utrecht

Terug naar boven

Hoe vul ik het retourformulier in?

Meld je retour eerst aan op www.wefashion.nl/retour. Na de online aanmelding ontvang je een retournummer, vul deze in op het retourformulier dat je in je pakket kunt vinden. Voeg het ingevulde retourformulier toe aan het pakket dat je retour wilt sturen. Plak de retoursticker op het pakket en stuur het naar:

WE Fashion
o.v.v. webshop retouren
Antwoordnummer 56020
3506 VB Utrecht

Terug naar boven

Ik ben mijn retourformulier kwijt.

Mocht je onverhoopt geen retourformulier hebben ontvangen of ben je deze kwijtgeraakt, print dan de bestelbevestiging die je per e-mail hebt ontvangen uit en voeg deze aan het retourpakket toe. Let op dat je eerst je retour online aanmeld en het retournummer op je bestelbevestiging noteert.

Terug naar boven

Wanneer ontvang ik mijn geld terug van een geretourneerd artikel? 

Terugbetaling kan maximaal 14 dagen duren nadat je hebt aangegeven te willen retourneren, maar gebeurt doorgaans binnen 1 week. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij het artikel hebben ontvangen of totdat je aantoont het te hebben verzonden. Vanaf het moment dat je de bestelling opstuurt via een PostNL Servicepunt, kan het een week duren voordat wij je bestelling hebben ontvangen in ons distributiecentrum. Na ontvangst worden de geretourneerde artikelen gecontroleerd, waarna wij de bank of creditcardmaatschappij opdracht geven tot het terugstorten van de betaling van de geretourneerde artikelen. Wanneer een volledige bestelling wordt geretourneerd dan zullen ook de verzendkosten worden teruggestort (indien van toepassing). Afhankelijk van je bank / creditcard instantie kan het enkele werkdagen tot uiterlijk 14 dagen duren voordat je het geld daadwerkelijk op jouw creditcard- of bankrekening hebt staan.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je ons hebt betaald, tenzij je ons toestemming geeft voor een ander betaalmiddel. Hier zullen dan voor jou nooit extra kosten aan zijn verbonden.

Bij betaalwijze Afterpay:

Wanneer je een artikel retour stuurt, kan het tot +/- 2 weken duren voordat deze retourzending verwerkt is in ons systeem. Zodra deze retour is verwerkt, zal Afterpay automatisch dit openstaande bedrag kwijtschelden of verrekenen. Je ontvangt dan een herziende factuur van Afterpay.

Terug naar boven

Wat moet ik doen als ik een verkeerd/beschadigd artikel heb ontvangen?

Blijkt een artikel, ondanks onze zorgvuldige kwaliteitscontroles en hoogwaardige kwaliteitseisen, tijdens het gebruik toch reden te geven tot retour (product- of fabricagefouten), stuur dit dan aan ons terug. Mocht je geen retourformulier meer hebben stuur dan in ieder geval je volledige naam, adresgegevens en bestelnummer (dit kan je terugvinden in je bestelbevestiging of opvragen bij onze klantenservice) mee in het pakket. Bewaar het verzendbewijs goed. Wij zullen de retourzending zo snel mogelijk verwerken en je bericht geven. Let op dat je eerst je retour online aanmeld en het retournummer op je retourformulier noteert.

Mocht je een ander artikel hebben ontvangen dan besteld, stuur dit dan aan ons terug en neem contact op met onze klantenservice. Wanneer je een ander artikel retour stuurt dan je hebt besteld, is een handmatige actie vereist bij het terugbetalen van je betaling. Je kunt contact opnemen met klantenservice van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 18.00. Ons telefoonnummer is gratis vanaf een vaste lijn.
Telefoon: 00800 – 933 27 446
Email: contact@wefashion.com

Terugsturen kan naar het volgende adres:

WE Fashion
o.v.v. webshop retouren
Antwoordnummer 56020
3506 VB Utrecht

Terug naar boven

Kan ik ook een artikel ruilen voor een andere maat/kleur?

Helaas is het niet mogelijk om bestelde producten kosteloos, via de webshop, te ruilen voor bijvoorbeeld een andere maat, kleur of zelfs een geheel ander product. Wil je toch een ander product, maat of kleur dan kan je dat doen door de verkeerde artikelen te retourneren en de juiste te bestellen. Het ruilen van een artikel kan wel in één van onze winkels, als je de verzendbevestiging e-mail meeneemt naar de winkel kan aan de hand daarvan gezocht worden naar de juiste maat en/of kleur  of een ander artikel naar keuze.

Terug naar boven

Kan ik een artikel uit de sale of outlet retourneren?

Ja dit is mogelijk. Voor het retourneren van sale of outlet artikelen gelden dezelfde voorwaarden als voor het retourneren van niet afgeprijsde artikelen 

Terug naar boven

Moet ik een ontvangstbewijs bij retourneren ontvangen?

Als je geen ontvangstbewijs ontvangt bij het retourneren, bijvoorbeeld doordat je het inlevert bij een onbemand punt, dan valt het onder je eigen verantwoordelijkheid. WE is niet verantwoordelijk voor het kwijtraken van het pakketje. 

Terug naar boven

Kan ik een artikel retourneren dat is aangekocht met een giftcard?

Ja, dit kan zowel online als in onze winkels geretourneerd worden. Voor het bedrag betaald met de giftcard ontvang je een nieuwe giftcard retour. 

Terug naar boven

Wat kan ik doen als het niet lukt om mijn retour online aan te melden?

Mocht je problemen hebben met het online aanmelden van je retour, lees dan onderstaande goed door:

  1. Staat je order niet in je order overzicht, meld je retour dan aan middels je emailadres + ordernummer op www.wefashion.nl/retour.
  2. Controleer de spelling van je emailadres goed.
  3. Zie je de order niet in je account en heb je ook geen orderbevestiging ontvangen? Dan heb je wellicht een typefout gemaakt in je emailadres tijdens het bestellen. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice om te zien wat het ingevoerde emailadres was. Houd je ordernummer bij de hand voor een snelle afhandeling.

Lukt het nog niet om je retour online aan te melden, neem dan contact op met onze klantenservice. Je kunt contact opnemen met klantenservice van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 18.00. Ons telefoonnummer is gratis vanaf een vaste lijn. Telefoon: 00800 – 933 27 446. Email: contact@wefashion.com.

Terug naar boven

Hoe kan ik iets retour sturen als ik geen originele verpakking meer heb?

Wanneer je geen originele verpakking meer hebt om een artikel in terug te sturen, dan is het geen probleem om een andere verpakking te gebruiken. 

Terug naar boven