terug naar overzicht

Retourneren & ruilen

Hoe kan ik ruilen?

Nadat je je retour hebt aangemeld, krijg je de optie om het artikel online te ruilen met behoud van je korting. Deze ruiloptie is er niet altijd en wordt alleen aangeboden in de volgende situaties:

 1. Alleen online ruilen voor retour reden 'artikel is te klein' of 'artikel is te groot'
 2. Alleen online ruilen als de maat groter/kleiner nog op voorraad is
 3. Alleen online ruilen als de prijs van het artikel nog hetzelfde is
 4. Alleen online ruilen wanneer er slechts 1 maat is gekocht van een artikel

Wanneer je ervoor kiest om online te ruilen plaats je in werkelijkheid een nieuwe order, waarbij je dezelfde prijs betaalt als in je eerste order. Indien je korting hebt ontvangen krijg je deze opnieuw. Daarnaast krijg je bij online ruilen altijd gratis verzending!

Wanneer je bij online ruilen wilt betalen met een giftcard die al is gebruikt, let dan op dat deze pas weer kan worden gebruikt op het moment dat de retour is verwerkt. Betaling met giftcards zullen niet gelijk verrekend worden bij het online ruilen.

Ruilen in een winkel is ook mogelijk, tenzij je hebt betaald met AfterPay. Om teleurstelling te voorkomen, bekijk vooraf online of er nog voorraad beschikbaar is in je maat dan kan je direct omruilen in de winkel of indien het betreffende filiaal geen voorraad heeft kunnen zij direct een bestelling doen.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Hoe kan ik retourneren?

Mocht je niet tevreden zijn met een artikel*, dan kun je het binnen 60 dagen na ontvangst aangeven dat je van de koop afziet. Na deze melding heb je nog 14 dagen om het artikel kosteloos terug te sturen. Indien producten verder zijn gebruikt dan nodig om de aard, kenmerken en werking van het product te beoordelen (is het product gedragen) dan kunnen wij de waardevermindering aan je doorberekenen. Wij raden je aan vóór het retourneren je retour online aan te melden op www.wefashion.nl/retour, dit bevordert een spoedige afhandeling.

Op het moment dat je retour is verwerkt ontvang je een retourbevestiging. De terugbetaling gebeurt zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling (doorgaans binnen 1 week). Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij het artikel hebben ontvangen of totdat je aantoont het te hebben verzonden.

Gratis retour via het postkantoor of PostNL servicepunt

 1. Meld je retour aan op www.wefashion.nl/retour.
 2. Bij iedere bestelling wordt een retourformulier en een retoursticker geleverd. Vul het retournummer in op je retourformulier en voeg deze toe aan het pakket dat je retour wilt sturen. Het retournummer ontvang je in de bevestigingsmail na het online aanmelden van je retour.
 3. Plak de retoursticker op je pakket.
 4. Geef je pakket af op het postkantoor of PostNL servicepunt en geef bij de laatste aan dat het een retourzending van WE Fashion betreft.
 5. Bewaar het verzendbewijs goed.

Je mag ook kiezen voor een andere vervoerder dan PostNL, maar in dat geval zijn de verzendkosten voor eigen rekening.

Voorwaarden

De geleverde goederen mogen alleen ter controle - bijvoorbeeld om te passen - gebruikt worden en moeten met aangehecht etiket worden teruggestuurd (indien redelijkerwijs mogelijk). Is er schade aan het product ontstaan, dan ben je zelf voor deze waardevermindering aansprakelijk. Wanneer het artikel bij ons binnengekomen is en goed is verwerkt, ontvang je een retourbevestiging die je hiervan op de hoogte stelt. In het geval je meerdere bestellingen hebt geplaatst: het is helaas niet mogelijk om artikelen vanuit verschillende bestellingen te combineren tot één retourzending.

Retour via een WE winkel

Je kunt je online aankopen van wefashion.com ook terugbrengen in één van de WE winkels. Hiervoor gelden dezelfde regels als het retour zenden via postkantoor of PostNL servicepunt. Neem hiervoor naast het artikel ook ook een uitgeprinte verzendbevestiging e-mail naar de winkel. De winkel zal het bedrag van je retour pinnen op je bankrekening. Het bedrag staat binnen 1 werkdag op je rekening.

Let op: Bestellingen gedaan met AfterPay kunnen niet in de winkel worden teruggebracht of geruild; deze kunnen alleen teruggestuurd worden naar ons retouradres. Gelieve daarbij gebruik te maken van het retourformulier en de retoursticker. Wanneer je hebt betaald met AfterPay ontvang je na 16 dagen een eerste betalingsherinnering, hierin zit nog geen ophoging. In totaal heb je 30 dagen om de factuur te voldoen voor de eerste ophoging. Als je iets retour stuurt, kan je dit ook aangeven via de AfterPay app. Je betaaloverzicht wordt dan gepauzeerd, zodat je rustig kan wachten tot je retour is verwerkt. Klik hier voor meer informatie.

Herroepingsrecht:

Je hebt het recht om binnen een termijn van 60 dagen nadat je het artikel hebt ontvangen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Gebruik hiervoor het retourformulier of klik hier om het modelformulier voor herroepingsrecht te downloaden.

Let op: wanneer je op eigen initiatief retourneert of zonder voorgaande aanmelding retourneert de kosten voor eigen rekening zijn.

*Als WE IS ME member heb je bij artikelen uit de Fundamentals-collectie zelfs 365 dagen om te retourneren

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Kan ik een gepersonaliseerde sweater retourneren of ruilen?

Omdat het om een gepersonaliseerd product gaat is het niet mogelijk om de sweater te retourneren of ruilen.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Tot hoe lang kan ik een online bestelling retourneren?

Mocht je niet tevreden zijn met een artikel, dan kun je het binnen 60 dagen na ontvangst aangeven dat je van de koop afziet. Na deze melding heb je nog 14 dagen om het artikel kosteloos terug te sturen.

Mocht je niet tevreden zijn met een artikel uit onze Fundamentals-collectie, dan kun je als WE IS ME member binnen 365 dagen na aankoop aan ons aangeven dat je van de aankoop afziet. Na deze melding heb je nog 14 dagen om het artikel kosteloos terug te sturen. Je kunt ook binnen deze termijn het artikel in een van onze winkels retour aanbieden.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Hoe kan ik mijn retour online aanmelden?

Je kunt je retour online aanmelden op www.wefashion.nl/retour. Log in met je emailadres en wachtwoord om vanuit je account aan te geven welke order je retour wilt aanmelden.

Staat je order niet in je account? Ga dan naar 'retourneren' in je account en klik in stap 1 op de link 'klik hier'. Er opent een panel in je scherm waar je je retour kunt aanmelden door hier je e-mail adres en ordernummer in te vullen van de order die je retour wilt aanmelden. Gebruik het e-mail adres waarop je de bestelbevestiging hebt ontvangen. Heb je deze niet ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Heb je geen account? Je kunt je retour online aanmelden op www.wefashion.nl/retour. In plaats van inloggen kun je je retour aanmelden met je e-mail adres en je ordernummer. Gebruik het e-mail adres waarop je de bestelbevestiging hebt ontvangen. Heb je deze niet ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

Als een artikel je niet past of bevalt, kun je alle ongedragen artikelen met de labels er nog aan vast (indien redelijkerwijs mogelijk) probleemloos en gratis naar ons terugsturen. Is er schade aan het product ontstaan, dan ben je zelf voor deze waardevermindering aansprakelijk.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Waar kan ik mijn te retourneren artikelen naartoe sturen?

WE Fashion
o.v.v. webshop retouren
Antwoordnummer 56020
3506 VB Utrecht

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Hoe vul ik het retourformulier in?

Meld je retour eerst aan op www.wefashion.nl/retour. Na de online aanmelding ontvang je een retournummer, vul deze in op het retourformulier dat je in je pakket kunt vinden. Voeg het ingevulde retourformulier toe aan het pakket dat je retour wilt sturen. Plak de retoursticker op het pakket en geef het af bij een PostNL locatie.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Ik ben mijn retourformulier kwijt.

Mocht je onverhoopt geen retourformulier hebben ontvangen of ben je deze kwijtgeraakt, print dan de bestelbevestiging die je per e-mail hebt ontvangen uit en voeg deze aan het retourpakket toe. Let op dat je eerst je retour online aanmeld en het retournummer op je bestelbevestiging noteert. Of print je retourbevestigingsmail uit en voeg deze toe aan je pakket. Stuur deze naar:

WE Fashion
o.v.v. webshop retouren
Antwoordnummer 56020
3506 VB Utrecht

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Wanneer ontvang ik mijn geld terug van een geretourneerd artikel?

De terugbetaling gebeurt zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen nadat je aangegeven hebt te willen retourneren, maar gebeurt doorgaans binnen 1 week. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij het artikel hebben ontvangen of totdat je aantoont het te hebben verzonden. Vanaf het moment dat je de bestelling opstuurt via een PostNL Servicepunt, kan het een week duren voordat wij je bestelling hebben ontvangen in ons distributiecentrum. Na ontvangst worden de geretourneerde artikelen gecontroleerd, waarna wij de bank of creditcardmaatschappij opdracht geven tot het terugstorten van de betaling van de geretourneerde artikelen. Wanneer een volledige bestelling wordt geretourneerd dan zullen ook de verzendkosten worden teruggestort (indien van toepassing). Afhankelijk van je bank / creditcard instantie kan het enkele werkdagen tot uiterlijk 14 dagen duren voordat je het geld daadwerkelijk op jouw creditcard- of bankrekening hebt staan.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je ons hebt betaald, tenzij je ons toestemming geeft voor een ander betaalmiddel. Hier zullen dan voor jou nooit extra kosten aan zijn verbonden.

Hoe werkt AfterPay met retourneren?

Wanneer je een artikel retour stuurt, kan het tot 2 weken duren voordat deze retourzending verwerkt is in ons systeem. Je krijgt van ons een retourbevestiging per email. Zodra deze retour is verwerkt, gaat er automatisch een mail naar AfterPay zodat zij dit openstaande bedrag crediteren. Je ontvangt dan een herziene factuur.

Houd er wel rekening mee dat het jouw eigen verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat de factuur tijdig en volledig betaald wordt voor de behouden artikelen.

Zie hier ook de voorwaarden van AfterPay: https://www.afterpay.nl/nl/algemeen/betalen-met-afterpay/betalingsvoorwaarden

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Kan ik een artikel uit de sale of outlet retourneren?

Ja dit is mogelijk. Voor het retourneren van sale of outlet artikelen gelden dezelfde voorwaarden als voor het retourneren van niet afgeprijsde artikelen.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Moet ik een ontvangstbewijs bij retourneren ontvangen?

Als je geen ontvangstbewijs ontvangt bij het retourneren, bijvoorbeeld doordat je het inlevert bij een onbemand punt, dan valt het onder je eigen verantwoordelijkheid. WE is niet verantwoordelijk voor het kwijtraken van het pakketje.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Kan ik een artikel retourneren dat is aangekocht met een giftcard?

Ja, dit kan zowel online als in onze winkels geretourneerd worden. Voor het bedrag betaald met de giftcard ontvang je een nieuwe giftcard retour. Indien je je retour opstuurt ontvang je van ons na de retourverwerking en mail met een nieuwe Giftcard code/krascode.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Wat kan ik doen als het niet lukt om mijn retour online aan te melden?

Mocht je problemen hebben met het online aanmelden van je retour, lees dan onderstaande goed door:

 1. Staat je order niet in je order overzicht, meld je retour dan aan middels je emailadres + ordernummer op www.wefashion.nl/retour.
 2. Controleer de spelling van je emailadres goed.
 3. Zie je de order niet in je account en heb je ook geen orderbevestiging ontvangen? Dan heb je wellicht een typefout gemaakt in je emailadres tijdens het bestellen. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice om te zien wat het ingevoerde emailadres was. Houd je ordernummer bij de hand voor een snelle afhandeling.

Lukt het nog niet om je retour online aan te melden, neem dan contact op met onze klantenservice.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Hoe kan ik iets retour sturen als ik geen originele verpakking meer heb?

Wanneer je geen originele verpakking meer hebt om een artikel in terug te sturen, dan is het geen probleem om een andere verpakking te gebruiken. 

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Wat kan ik doen als ik 2 retournummers heb aangemaakt?

Mocht je bij het aanmelden van een retour onbedoeld 2 nummers hebben aangemaakt, dan kan je beide nummers op het formulier vermelden. De retour wordt dan alsnog verwerkt.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Hoe werkt de 365 dagen retourgarantie op een Fundamentals-artikel?

Mocht je niet tevreden zijn met een artikel uit onze Fundamentals-collectie, dan kun je als WE IS ME member op vertoon van je kassabon binnen 365 dagen na aankoop het artikel in een van onze winkels retourneren. Je kunt de kassabon online terugvinden in je WE IS ME account. Je ontvangt kosteloos een gelijkwaardig Fundamentals-artikel van ons. Het is niet mogelijk om geld terug te krijgen. Dit geldt voor alle Fundamentals-aankopen die gedaan zijn na 1 oktober 2020. Zonder het tonen van de kassabon kunnen we het artikel helaas niet retour nemen.

Heeft dit je vraag beantwoord?

terug naar overzicht

Waar ben je naar op zoek?

Covid-19 maatregelen

Bestellen & levering

Betalen

Algemeen

App

WE is ME & studenten

Terug naar het overzicht

Covid-19 maatregelen

Bestellen & levering

Betalen

Algemeen

App

WE is ME & studenten

Terug naar het overzicht

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Wat is je vraag?

Klantenservice

 • Stel je vraag via telefoon

  Bel 00800 933 27 446 (Gratis vanaf een vaste lijn. Kosten voor het gebruik van een mobiele telefoon zijn afhankelijk van de serviceprovider. )
  óf 003130 247 9720 (lokaal tarief)
  Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 17:30.

 • Stel je vraag via e-mail

  Stuur een e-mail naar contact@wefashion.com

 • Stel je vraag via Livechat

  Klik hier om te chatten met één van onze medewerkers.
  Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 17:30.

 • Stel je vraag via Whatsapp

  Klik hier om te appen met één van onze medewerkers.
  Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 17:30.

 • Kom naar een van onze winkels

  Klik hier voor de openingstijden van jouw favoriete
  WE Store óf klik hier voor de Store Locator.

Hoofdkantoor

 • Receptie

  Bel 003130 247 9213 (lokaal tarief)
  Op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 18:00.

 • WE Fashion HQ

  Reactorweg 101
  3542 AD, Utrecht

  WE Europe B.V. is ingeschreven bij
  de Kamer van Koophandel.
  KVK-nummer: 30089877
  BTW-nummer: NL004221254B01